Onbekend terrein: van Baarsen

Voor het project Onbekend terrein ben ik bij een flink aantal bedrijven geweest. Zo ook bij van Baarsen Buisleidingen op locatie nabij station Amsterdam Amstel.

Onbekend Terrein van Baarsen Waternet

Dit bedrijf houdt zich bezig met de ondergrondse infrastructuur. Als de werkzaamheden zijn afgerond is al het werk weer onzichtbaar gemaakt.

Nabij station Amsterdam Amstel te midden van een druk verkeersknooppunt werd gewerkt aan het verleggen en vervangen van delen van het waternet. De werkplek bevond zich ook hier onder de grond en tussen alle forensen door. Het is geweldig om te merken hoe hard hier gewerkt wordt, met veel vakkennis en ervaring. Bovendien heeft iedereen heel veel plezier in het werk.

Iedereen werkt hier samen aan één groot doel en dat is schoon drinkwater uit de kraan!

Onbekend Terrein van Baarsen Waternet

Onbekend Terrein van Baarsen Waternet

Onbekend Terrein van Baarsen Waternet

Onbekend Terrein van Baarsen Waternet

Onbekend Terrein van Baarsen Waternet

Onbekend Terrein van Baarsen Waternet

Onbekend Terrein van Baarsen Waternet

Onbekend Terrein van Baarsen Waternet

Onbekend Terrein van Baarsen Waternet

Onbekend Terrein van Baarsen Waternet

Onbekend Terrein gaat over het feit dat we in een wereld leven waarin we steeds meer gewend zijn om enkel in aanraking te komen met een eindproduct. We zijn vervreemd aan het raken van grondstoffen die nodig zijn bij de vervaardiging van een product.

Mijn doel is om in een serie beelden te laten zien in wat voor onbekende omgevingen producten tot stand komen en hoeveel energie en mankracht hierbij nodig is. Als toeschouwer kan men meer bewust worden door het onbekende bekender te maken. Wellicht word je hierdoor spaarzamer, minder roekeloos, minder generaliserend en kan je betere en duurzamere keuzes maken.

Deze beelden zijn slechts het begin van een lange reis naar onbekende werkplekken. Mijn dank aan alle deelnemende bedrijven, waar ik welkom was om te fotograferen, is heel groot. Dankzij hen kan ik anderen laten kennismaken met deze onbekende plekken en het werk dat hier plaatsvindt.

van Baarsen – Amsterdam, 10 augustus 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image