Onbekend terrein: Bakker Meelmuts

Voor het project Onbekend terrein ben ik bij een flink aantal bedrijven geweest. Zo ook bij de ambachtelijke bakkerij Meelmuts in Eindhoven.

Onbekend Terrein Bakker Meelmuts

Bij deze ambachtelijke bakkerij in Eindhoven komen we zelf al jaren. Liefde en passie voor het bakken is direct te merken wanneer je hier binnenkomt en het brood ziet, ruikt en proeft! Het vakmanschap voor het met liefde bakken van brood is al vijf generaties doorgegeven binnen dit familiebedrijf.

Van dichtbij is het prachtig om te merken hoe geconcentreerd de twee bakkers midden in de nacht aan het werk zijn. Het is een continu proces waarbij de ruimte zeer flexibel ingezet wordt om telkens een nieuwe werkplek te creëren voor de eindproducten waar ze op dat moment mee bezig zijn.

Je voelt meteen dat het belangrijk is om helemaal op elkaar ingespeeld te zijn. Het proces kan nauwelijks verstoord worden en gaat door tot in de vroege ochtend.

Onbekend Terrein Bakker Meelmuts

Onbekend Terrein Bakker Meelmuts

Onbekend Terrein Bakker Meelmuts

Onbekend Terrein Bakker Meelmuts

Onbekend Terrein Bakker Meelmuts

Onbekend Terrein Bakker Meelmuts

Onbekend Terrein Bakker Meelmuts

Onbekend Terrein Bakker Meelmuts

Onbekend terrein gaat over het feit dat we in een wereld leven waarin we steeds meer gewend zijn om enkel in aanraking te komen met een eindproduct. We zijn vervreemd aan het raken van grondstoffen die nodig zijn bij de vervaardiging van een product.

Mijn doel is om in een serie beelden te laten zien in wat voor onbekende omgevingen producten tot stand komen en hoeveel energie en mankracht hierbij nodig is. Als toeschouwer kan men meer bewust worden door het onbekende bekender te maken. Wellicht word je hierdoor spaarzamer, minder roekeloos, minder generaliserend en kan je betere en duurzamere keuzes maken.

Deze beelden zijn slechts het begin van een lange reis naar onbekende werkplekken. Mijn dank aan alle deelnemende bedrijven, waar ik welkom was om te fotograferen, is heel groot. Dankzij hen kan ik anderen laten kennismaken met deze onbekende plekken en het werk dat hier plaatsvindt.

Bakker Meelmuts – Eindhoven, 27 januari 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image